Mixie

Namn: GIP IDP*Furuhöjds Outstanding

Mixie gömmer sigSmeknamn:
Mixie, Pixie, Ixie, Lon, Ixielon, Korvette, Muffin, Toh-Muffin, Fetto, Fläskis, Gisen m.fl. Skall uttalas med mycket höga tonarter för att jag skall känna mig delaktig i konversationen (annars svarar jag inte). Husse och Lillhusse har svårt för detta, med sina mörka stämmor, så tills vidare kommer jag bara att glo dumt tillbaka på dem.

Färg:
f 09 - Svartsköldpadd-Vit

Om moi:
Jag är ett litet kraftpaket fylld av spända muskler och jag toppar 150 km/h. Med andra ord är jag en "liten korvette", som matte kallar mig. Jag vet inte exakt vad det står för (menar de att jag är en korv eller kan det möjligtvis vara bilmärket de syftar på?) men alla andra klämmer på mitt kastrathäng, ler och säger att jag har hängfläsk. Nähä då! Jag är i mina bästa år och hänget har jag tagit efter min lillhusse för det tycker han är tufft. Perfect disguise! Ingen kunde någonsin ana att jag dolde en liten vit fläck under magen. Tihi!

Jag älskar:
Att sova som en rysk pälsmössa runt stora lillmattes huvud, äta tonvis med mjukmat (fast det får jag inte egentligen), skrika när någon lyfter eller petar på mig, ha terapisamtal då jag allmänt bara piper och ingen förstår mig, morra för att jag kan och är tuff (slipper undan då jag är padda också), reta Bossa, slå Bossa (jag jabbar i turbofart), följa efter stora lillmatte, delta överallt, sitta i knäet, sova ovanför datorerna, krafsa på stängda dörrar, prata/pipa/skrika/tjuta/morra/fräsa, klappas, mysa (ingen har dock talat om för mig att jag är kastrat), bestämma, sourcream and onion-chips och att se söt ut (för det tycker alla att jag är).

Jag hatar:
Alla förutom min stora lillmatte, att badas och att kammas, Bossa då han alltid skall jaga mig, när lilla lillmatte biter i mitt öra, när folk "spankar" (luftsmiskar) mig och när ingen hör mina klagomål på morgonen.

Favoritleksaker:
Fingrar, snören, flugor och andra flaxande insekter, fåglar, kastrathanar m.m. Grässtrån är också förbannat roliga!

Så här låter jag:
Nah! Nah! Mjaaaaaaaoooo *morr* *fräs* (i olika tonlägen) Tack för mig! Morr!