Barbossa

Namn: EC S*Adventures cat Barbossa 

Barbossa sitter på en utestolSmeknamn:
Bossa, Ponken, Bus, Ponkibus, Busiponk, Ponk-hen, Torrbollen, Blåk@t, K@t & Blå, Pantad m.fl.

Färg:
 a 22 - Blåtabby

Om moi:
Jag får ofta höra att jag är stor men jag tycker då att allt annat är större. Kartonger och hårtorken är mina ärkefiender. När de inte lurpassar på mig så lever jag loppan. Allt som rör sig är kul, förutom domarvippor som jag nonchalant vrider huvudet ifrån. Hallå, jag är inte ett år längre!  För övrigt är jag social, och det närgånget, men alla uppskattar inte mina juveler i sitt ansikte. Matte tycker dock att jag är tung att ha på magen och näsan får man inte bita i (vaddå, den är ju ändå alltid röd). Det är mycket jag inte förstår mig på och det gör inget, för alla tycker att jag är söt när jag ser dum ut. Fluffig är jag också. Lilla lillmatte hatar när hon måste fixa min päls inför utställningar. Fast jag ser det som ett rent nöje då jag hämnas efter badet.
Jag älskar:
Slå på vattnet (det kan ju finnas is i en rumstempererad vattenskål), mina juveler, att jaga och slå Mixie, att yla, att yla lite mer, att klösa, att sitta på höga höjder och se ner på andra, att sova i sängen eller på tidningar och kläder som har som syfte att användas (endast ren tvätt och påbörjade korsord duger åt mig), att jaga torrfoder, räkor och skinka m.m. (i stort sett all mat), vara i mitt egna lilla hus, att hitta på bus, min matte, att ligga som en bebis i famnen, att bli kliad under hakan, att fajtas med grillvanten, att titta på fåglar och katthonor m.m.

Jag hatar:
Paprika, att bada (men jag är snäll och sitter lugnt stilla), när man drar mig i byxorna, när lillhusse inte går upp tillräckligt fort på morgonen, när lillmattarna inte går upp i tid, när mjukmaten inte serveras prick klockan elva, när det är helg och alla har sovmorgon, ordning i lekkorgen och diverse ärkefiender. Favoritleksaker Allt som rör sig, klösbrädor, allt med mynta, snören, fjädrar, you name it! Så här låter jag Prr prr! Yyyyyyyl! Mooaaaaoooo! Maaaaammmmaaaa! Uuuuuuuh! Oääääää! Ljuda gärna, jag önskar bara att jag kunde höra er.

Tack för mig! Mjau gurr!